Ons onderwijs
Beweging is ons sleutelwoordDe Ichthus is een school in beweging. Waar kinderen zijn, is ontwikkeling. Beweging stimuleert deze ontwikkeling optimaal. Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel bewegen om zo tot een optimale leerhouding te komen. Beweging is hierbij ons sleutelwoord. Beweging buiten op het schoolplein, in de vorm van beweegwijs en rekenen op het rekenplein. Beweging binnen in de vorm van bewegend leren tijdens de reken-, taal-en spellingslessen. Onze missie is: 'Ieder kind is de mooiste vis van de zee.' Hiermee bedoelen wij dat ieder kind talenten en mogelijkheden heeft, die hem of haar helpen om het beste uit zichzelf te halen. Juist die talenten benutten we om het kind de beste versie van zichzelf te laten zijn. Onze visie is dat we ieder kind goed zien. Dit doen wij door goed naar leerlingen te kijken. Leerkrachten en betrokken specialisten observeren het kind en waar nodig bespreken we dit in het team en uiteraard met ouders.
Onze oecumenische identiteitDe Ichthus is een oecumenische basisschool waar de basiselementen van de christelijke geloofsgemeenschappen terug te vinden zijn in ons onderwijs, passend in een multiculturele samenleving. We zetten in op dat kinderen en ouders vanuit verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen elkaar ontmoeten en elkaar leren begrijpen en respecteren in een veilige omgeving. Onze school is dan ook toegankelijk voor iedereen die de uitgangspunten van de school respecteert, ongeacht zijn/haar eigen levensbeschouwelijke achtergrond.
Een Kwink schoolVoor de sociaal-emotionele ontwikkeling, burgerschap en mediawijsheid van onze leerlingen volgen we het programma "Kwink". In groep 1 t/m groep 8 wordt hiermee gewerkt. De lessen zijn o.a. gericht op;
Spreekt dit verhaal u aan?
| Kenmerkend voor ons onderwijs
BurgerschapOp de Ichthus is burgerschap een waarde die staat voor onze leerlingen zich bewust laten worden van hoe zij zich verhouden tot de wereld om hen heen. Het leven in en met de maatschappij. Dit omvat onder andere identiteit (Wie zijn wij? Wie ben ik?); vrijheid, gelijkheid, de democratische cultuur, macht en inspraak, diversiteit en solidariteit, duurzaamheid en omgaan met de digitale wereld. Wij zien burgerschap als een voorwaarde om tot optimaal leren te kunnen komen. Juist voor de kinderen in deze wijk, een zogeheten achterstandswijk, is het belangrijk dat school een rol speelt in het verbreden van de blik op de wereld van onze leerlingen. Dit doen we bijvoorbeeld doordat er in onze school een groepje verstandelijk beperkte leerlingen huist die participeren op specifieke momenten in ons onderwijs. Zo leren onze leerlingen om te gaan met diversiteit en solidariteit. Tijdens open avonden wordt de omgeving van de school uitgenodigd om samen te komen en kennis te maken. Dit zorgt voor wederzijds begrip en samenwerking met de buurt. Het ondersteunt de gedachte: “it takes a village to raise a child”. Andere voorbeelden van burgerschap die wij op school doen, zijn:
Lees meer over ons onderwijsU vindt allerlei algemene informatie over de gang van zaken op onze school in de Ichthus schoolgids 2022-2023 Uitgebreide informatie is te vinden op Scholen op de kaart
Past ons verhaal bij uw kind?
|
Oecumenische Basisschool | Snel naar:Ichthus Partners | Locatie |